Jalur Yokosuka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
A northbound Yokosuka Line train heading towards Narita Airport approaches a level crossing near Kita-Kamakura station
Gambar:Green car interior.JPG
Green car (upper floor) interior.

Jalur Yokosuka (横須賀線 Yokosuka-sen?) nyaeta salah sahiji jalur kareta di JR East.

Jalur ieu panjangna 73.3 km ti Stasion Tokyo ka Kurihama Station, ku 1,067 mm sarta trek ganda antara Tokyo jeung Yokosuka. Ngaran resmi Jalur Yokosuka Line nujul kana segmen 23.9 km antara Ōfuna Station jeung Kurihama Station, tapi kusabab kareta di Jalur Yokosuka asalna ti Stasion Tokyo, rute kareta nu asup kana jalur ieu disebutna Jalur Yokosuka.

Jalur ieu di jero taneuh ti Tokyo ka Shinagawa (sajajar jeung Jalur Utama Tōkaidō, Jalur Yamanote jeung Keihin-Tōhoku Line), terus nyabang ka kulon nuturkeun Tōkaidō Shinkansen asup ka kota Kawasaki (bagean ieu, ilahar disebut Jalur Hinkaku (品鶴線 Hinkaku-sen?), asalna jalur kareta barang ti Jalur Utama Tōkaidō). Ngahiji jeung Jalur Utama Tōkaidō Main di deukeut Tsurumi Station sarta nuturkeun Jalur Utama Tōkaidō ka Ōfuna, nu terus nyabang ka beulah kidul-wetannepi ka eureun di Miura Peninsula.

Kareta[édit | sunting sumber]

  • Kareta lokal Local nu eureun di unggal stasion sapanjang Jalur Yokosuka. Ilaharna 11-gerbong tur dua gerbong mimiti ngarupakeun "Green Cars". Sababaraha ngagunakeun 4-gerbong kareta antara Zushi jeung Tokyo. Dina bagean sejen, make 11-gerbong jeung 4 gerbong sacara bebas.
  • Kareta Shōnan-Shinjuku Line make Jalur Yokosuka antara Nishi-Ōi jeung Zushi.
  • Ohayō Liner jeung Home Liner kareta komuter ekspres nu eureun di Tokyo, Shimbashi, Shinagawa, Ōfuna, Kamakura jeung Zushi.
  • Kareta Narita Express eureun di Tokyo, Shinagawa, Yokohama, jeung Ōfuna.

Aya sababaraha layanan kareta (lolobana tujuan Tokyo) ka Sōbu Main Line tujuan Tsudanuma, Chiba jeung Narutō, Narita Line tujuan Narita Airport, Kashima Line tujuan Kashima-Jingū, Sotobō Line tujuan Kazusa-Ichinomiya, sarta Uchibō Line tujuan Kimitsu. Kareta tujuan Stasion Narita Airport Station disebut Rapid Airport Narita, tapi sabalikna beda ngaran.

Stasion-stasion[édit | sunting sumber]

Catetan yen Jalur Yokosuka teu ngaliwatan Stasion Kawasaki.

Stasion Pindah Jalur Kota
Tokyo Sōbu Main Line (layanan langsung), Shinkansen, Jalur Yamanote, Keihin-Tōhoku Line, Jalur Utama Tōkaidō, Jalur Utama Chūō, Keiyō Line, Musashino Line
Tokyo Metro Marunouchi Line
Chiyoda-ku, Tokyo
Shimbashi Jalur Yamanote, Keihin-Tōhoku Line, Jalur Utama Tōkaidō
Tokyo Metro Ginza Line, Toei Asakusa Line, Yurikamome
Minato-ku, Tokyo
Shinagawa Tōkaidō Shinkansen, Jalur Yamanote, Keihin-Tōhoku Line, Jalur Utama Tōkaidō, Keikyu Main Line
Nishi-Ōi Shōnan-Shinjuku Line (layanan langsung) Shinagawa-ku, Tokyo
Musashi-Kosugi
(not yet opened)
Nambu Line, Tōkyū Tōyoko Line, Tōkyū Meguro Line
(Bakal dibuka taun 2009)
Nakahara-ku, Kawasaki
Shin-Kawasaki Nambu Line (Kashimada Station, 8 min. walk) Saiwai-ku, Kawasaki
Yokohama Keihin-Tōhoku Line, Negishi Line, Tōkaidō Main Line, Tōkyū Tōyoko Line, Keikyu Main Line, Sagami Railway, Yokohama Subway Blue Line, Minatomirai Line Nishi-ku, Yokohama
Hodogaya Hodogaya-ku, Yokohama
Higashi-Totsuka Totsuka-ku, Yokohama
Totsuka Jalur Utama Tōkaidō(peron babarengan), Yokohama Subway Blue Line
Ōfuna Tōkaidō Main Line, Negishi Line, Shonan Monorail Kamakura
Kita-Kamakura
Kamakura Enoshima Electric Railway
Zushi Keikyū Zushi Line (Shin-Zushi Station, 8 min. walk) Zushi
Higashi-Zushi
Taura Yokosuka
Yokosuka
Kinugasa
Kurihama Keikyū Kurihama Line (Keikyū Kurihama Station, 5 min. walk)