Jam Tembok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jam Tembok
Jam menara Berenguela di mSpanyol

Jam témbok nya éta jam loncéng nu dipasang dina témbok.[1] Dina sajarahna jam témbok boga peran penting pisan di imah. [2]Jam témbok geus aya salila ratusan taun, mimitina dumasar kalangkang cahaya panon poé. [2] Tuluy mekar ti alam ka analog, mékanik nu ukuranna gedé pisan jeung mahal. [2] Biasana digunakeun di tempat umum saperti geréja jeung wangunan publik lianna. [2] Jam témbok nu di jero rohangan mimiti aya di imah-imah di Inggris kira-kira taun 1600-an. [2] Dijieun tina bahan kuningan nu digantung dina témbok ku bantuan tali jeung ranté.[2] Ngan para raja jeung ratu nu bisa mayar mahal hiji kaméwahan miboga jam témbok di imah-imah manéhna jeung istana. [2] Saurang pangrajin merlukeun waktu mangbulan-bulan keur nyieun hiji jam témbok. [2] Inggris nu mimiti ngarobah jam témbok kuningan tradisional jadi jam témbok modérn nu akurat pisan jeung ngirut ku gaya jeung deseinna nu dijieun tina kai nu dicét. [2] Jam témbok lain ngan digunakeun keur nandaan waktu, tapi ogé digunakeun keur ngingetan kajadian kaagamaan, budaya jeung olahraga.[2] Ku lantaran produksi massal jeung bahan nu dijieun tina plastik, jam témbok jadi murah pisan jeung bisa kabeuli ku sakabéh jalma.[2]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. Pengertian Jam Dinding diakses tanggal 09 November 2011
  2. a b c d e f g h i j k Sejarah Jam Dinding diakses tanggal 09 November 2011


Nulis.jpg