James Blunt

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
James Blunt, Séptémber 2007

James Blunt nya éta musisi asal Inggris, ngaran keur lahirna nya éta James Hillier Blount, lahir di Tidworth, Wiltshire, Inggris tanggal 22 Pébuari 1974[1]. James Blunt kungsi meunangkeun BRIT Awards jeung lima kali meunang nominasi Grammy Awards. Blunt kungsi ngajalin hubungan spesial jeung penyanyi Camilia Boler (2004-2006 jeung Petra Nemcova juli 2006-ayeuna[2].

James Blunt meunang inspirasi pikeun jadi musisi nalika manéhna ningali budak lalaki anu leuwih kolot keur maén gitar listrik[1]. James Blunt kungsi jadi tentara salila 4,5 taun. Manéhna ngabéakkeun 6 taun jadi tentara penjaga perdamaian di Kosovo[1]. Pengalaman Blunt ieu dituliskeun dina salah sahiji laguna No Bravery dina album Back To Bedlam[1]. james Blunt ahli maénkeun piano] jeung gitar[1]. Najan baheula mah lagu-lagu Blunt henteu pati dihargaan, tapi Blunt terus nulis lagu[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

ALbum pertamana nya éta High anu dirilis taun 2004, diteruskeun ku album Wisemen anu dirilis bulan maret 2005. Album katiluna nya éta You're Beatiful anu dirilis Mei 2005, diteruskeun ku Good Bye My Lover. Back To Bedlam dirilis tanggal 13 Juni 2005[3]. Di Taun 2007, James Blunt ngarilis sababaraha album, diantarana: 1973, Same Mistake, jeung All The Lost Soul[3]. Taun 2008, James Blunt ngarilis album Carry You Home, I Really Want You, jeung love, love, love[3]. Pamungkas, taun 2010, album Some Kind of Trouble dirilis[3].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f [Biodata james Blunt](Diaksés tanggal 3 Nopémber 2011)
  2. [James Blunt-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 3 Nopémber 2011)
  3. a b c d [Diskografi James Blunt] (Diaksés tanggal 3 Nopémber 2011)
Nulis.jpg