Jawa Tengah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jawa Tengah
Central Java COA.svg

Lambang Jawa Tengah
"Prasetya Ulah Sakti Bhakti Praja"
(Jangji seja usaha nu rongkah jeung satia ka nagara)
Locator jateng final.png

Peta lokasi Jawa Tengah
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal penting 15 Agustus 1950
Ibu kota Semarang
Gubernur H. Ganjar Pranowo, S.H
Lega 32.548,20 km²
Pangeusi 31.820.000 (est. 2005)
Kapadetan 977 jiwa/²
Kabupatén 29
Kota 6
Kacamatan {{{kacamatan}}}
Kalurahan/Désa {{{kalurahan}}}
Suku Jawa, Tionghoa, Samin, dll
Ageman Islam, Protéstan, Katolik, Hindu, Buda, jeung Kejawén
Basa Basa Jawa, Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah {{{lagu}}}

Ramatloka resmi: www.jawatengah.go.id

(?)

Jawa Tengah kiwari mangrupakeun ngaran hiji propinsi di Indonésia nu ayana di pulo Jawa.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Daérah tingkat dua:

  1. Kabupatén Banjarnegara
  2. Kabupatén Banyumas
  3. Kabupatén Batang
  4. Kabupatén Blora
  5. Kabupatén Boyolali
  6. Kabupatén Brebes
  7. Kabupatén Cilacap
  8. Kabupatén Demak
  9. Kabupatén Grobogan
  10. Kabupatén Jepara
  11. Kabupatén Karanganyar
  12. Kabupatén Kebumén
  13. Kabupatén Kendal
  14. Kabupatén Klatén
  15. Kabupatén Kudus
  16. Kabupatén Magelang
  17. Kabupatén Pati
  18. Kabupatén Pekalongan
  19. Kabupatén Pemalang
  20. Kabupatén Purbalingga
  21. Kabupatén Purworejo
  22. Kabupatén Rembang
  23. Kabupatén Semarang
  24. Kabupatén Sragén
  25. Kabupatén Sukoharjo
  26. Kabupatén Tegal
  27. Kabupatén Temanggung
  28. Kabupatén Wonogiri
  29. Kabupatén Wonosobo
  30. Kota Magelang
  31. Kota Surakarta
  32. Kota Salatiga
  33. Kota Semarang
  34. Kota Pekalongan
  35. Kota Tegal

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia

Flag of Indonesia.svg