Jawa Wétan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jawa Timur
Coat of arms of East Java.png

Lambang Jawa Timur
Jer Basuki Mawa Béya
(basa Jawa: "Lamun hayang ma'mur, butuh pangorbanan"
Gambar:Locator jatim final.png

Peta lokasi Jawa Timur
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Surabaya
Gubernur Soekarwo
Lega 47.922 km2
Pangeusi 40.000.000 (+/-)
Kapadetan 834/km2
Kabupatén 29
Kota 9
Kacamatan 637
Kalurahan/Désa 8.418
Suku Jawa, Madura 22%, Tengger, Osing, Tionghoa
Ageman Islam 96,3%, Protéstan 1,6%, Katolik 1%, Buda 0,4%, Hindu 0,6%
Basa Jawa, Madura, Osing, Basa Walikan, Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah -

Ramatloka resmi: http://www.jatim.go.id

(?)

Jawa Timur nyaéta salasahiji propinsi di ujung wétan Pulo Jawa nu wilayahna kaasup ogé Pulo Madura jeung Bawéan. Ibu kotana nyaéta Surabaya, kota panggedéna kadua di Indonésia sanggeusna Jakarta.

Sajarah[édit | sunting sumber]


Transportasi[édit | sunting sumber]

Taksi, beus kota, béca, bémo atawa ojég, jaringan kareta api, jaringan beus antar kota, bandara Juanda, palabuan Tanjung Pérak, kapal féri nu ngahubungkeun Ujung Baru di Surabaya jeung Ujung Kamal di Bangkalan Madura.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Bangkalan
  2. Kabupatén Banyuwangi
  3. Kabupatén Blitar
  4. Kabupatén Bojonegoro
  5. Kabupatén Bondowoso
  6. Kabupatén Gresik
  7. Kabupatén Jember
  8. Kabupatén Jombang
  9. Kabupatén Kediri
  10. Kabupatén Lamongan
  11. Kabupatén Lumajang
  12. Kabupatén Madiun
  13. Kabupatén Magetan
  14. Kabupatén Malang
  15. Kabupatén Mojokerto
  16. Kabupatén Nganjuk
  17. Kabupatén Ngawi
  18. Kabupatén Pacitan
  19. Kabupatén Pamekasan
  20. Kabupatén Pasuruan
  21. Kabupatén Ponorogo
  22. Kabupatén Probolinggo
  23. Kabupatén Sampang
  24. Kabupatén Sidoarjo
  25. Kabupatén Situbondo
  26. Kabupatén Sumenep
  27. Kabupatén Trenggalék
  28. Kabupatén Tuban
  29. Kabupatén Tulungagung
  30. Kota Batu
  31. Kota Blitar
  32. Kota Kediri
  33. Kota Madiun
  34. Kota Malang
  35. Kota Mojokerto
  36. Kota Pasuruan
  37. Kota Probolinggo
  38. Kota Surabaya


Daptar Gubernur[édit | sunting sumber]

No. Periode Nami Gubernur Katerangan
1 1945 - 1948 R.T. Soeryo
2 1948 - 1949 Dr. Moedjani
3 1949 - 1957 R. Samadikun
4 1957 - 1959 R.T.A. Milono
5 1959 - 1963 R. Soewondo Ranuwidjojo
6 1963 - 1967 Moch. Wijono
7 1967 - 1978 R.P. Mohammad Noer
8 1978 - 1983 Soenandar Prijosoedarmo
9 1983 - 1988 Wahono
10 1988 - 1993 Soelarso
11 1993 - 1998 Basofi Sudirman
12 1998 - 2003 Imam Utomo
13 2003 - 2008 Imam Utomo
13 2008 - 2013 Soekarwo

Pariwisata[édit | sunting sumber]

Kebon Binatang Surabaya, Pantai Kenjeran, Tempat ibadah Buda Joko Dolok, Makam Radén Supratman, Tugu Pahlawan, Hotél Mojopahit/Orange, tempat balanja saperti Pasar Atom , daérah Tunjungan. Dahareun has Surabaya saperti rujak cingur, gado-gado, Semangi Suroboyo, nasi pecel kampung, lontong capgoméh Surabaya, és campur Surabaya, tamie goreng, cap jai goreng, Pangsit Mie, soto ayam Lamongan atawa Sotong Daging Sapi Madura.

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]


Flag of Indonesia.svg