Jay-Z

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jay-Z nuju nyanyi

Jay-Z nya éta salasahiji penyanyi rap anu ngaran aslina Shawn Corey Carter. Jay-Z lahir di Brooklyn, New York, Amerika, ping 4 Desember 1969[1]. Lian ti penyanyi rap, Jay-Z dipikawanoh ogé salaku béntang film jeung pengusaha rékaman anu ngaranna Def Jam jeung Roc-A-Fella Records, dimana manéhna jadi pamingpin atawa CEO pausahaan éta[1]. Jay-Z gé kacatet salaku pamilik The 40/40 Club, anu mangrupa klub basket New Jersey Nets NBA[1]. Album munggaranana nya éta Reasonable Doubt 1996,dituluykeun kana album séjénna anu diantarana nya éta In My Lifetime, Vol. 1 1997, Streets Is Watching 1998 sarta album pamungkasna nya éta Kingdom Come 2006[1].

Aya ogé film-film anu aya Jay-Z salaku salasahiji pamaénna nya éta STREETS IS WATCHING 1998, HARD KNOCK LIFE 2000, STATE PROPERTY 2002, PAPER SOLDIERS 2002, FADE TO BLACK 2004, jeung film anu nyaritakeun ngeunaan dirina sorangan nya éta DIARY OF JAY-Z: WATER FOR LIFE 2006[1].

Nalika bulan Agustus taun 2010, Jay Z jeung Kanye West disebutkeun rék nyanyi duaan[1]. Hal ieu dirojong ku West anu nétélakeun yén aya lima lagu deui anu bakal nyusul lagu anu miboga judul Monster tina album Watch The Throne, nu mangrupa album duét manéhna jeung Jay-Z[1]. Ku ayana album ieu lir nyaritakeun yén Jay-Z masuh kénéh produktif dina dunya musik Rap jeung betah kénéh[1].

Beyonce Giselle Knowles nya éta pamajikan Jay-Z anu ngamimitian papacangan taun 2002, tuluy nikah taun 2008 sacara rerencepan[2]. Ti mimiti bobogohan Beyonce jeung Jay-Z sapuk bakal ngarusiahkeun sagala rupa anu patali jeung hubungan maranéhna[2].Sanajan geus kawin ogé ayeuna tapi kasapukan éta angger dicekel pageuh[2].



Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h Jay Z(diakses 23 November 2011)
  2. a b c Beyonce Rahasiakan Kehidupan Rumah Tangga(diakses 26 November 2011)
Nulis.jpg