Jeff Gordon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jeff Gordon pada musim 2011.

Jeffrey Gordon (alias Jeff Gordon, babar 4 Agustus 1971 di Pittsboro, Indianapolis, Amerika Serikat) mangrupakeun saorang pembalap mobil professional anu asalna ti Amerika Serikat. Ayeuna anjeunna nuju ngiringan balapan di ajang NASCAR Sprint Cup Series sareng tim Hendrick Motorsports. Anjeunna mangrupakeun rekan satim ti Jimmie Johnson.

Jeff anu turun nganggo mobil Chevrolet Impala nomer 24 mangrupakeun pembalap tersukses diajang NASCAR di awal abad 21 ieu. Dirina kantos opat kali janten jawara NASCAR, tepatna di taun 1995, 1997, 1998, jeung 2001.

Jeff oge mangrupakeun jawara ti ajang Daytona 500 taun 2006. Di 2007 anjeuna sempet janten kandidat jawara NASCAR keur kalima kalian. Tapi harapanna pupus sairing kaelehan dirina di Homestead Miami ku batur satimna, Jimmie Johnson.

Jeff Gordon oge pernah ngasaan nyupiran mobil Formula 1 di taun 2003. Anjeuna saat eta nuju mempromosikeun F1 di Indianapolis Motor Speedway ngagentoskeun Juan Pablo Montoya anu saat eta nyobaan mobil NASCAR milik Jeff. Saatos acara eta, seueur rumor anu ngaberitakeun yen Jeff Gordon bakal ngalih ka ajang F1. Tapi ku sabab prestasi sareng popularitasna anu ageing di NASCAR, Jeff leuwih milih bertahan di ajang balap oval tersebut.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Nulis.jpg