Jidar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Rupa-rupa jidar
Jidar paranti kai
Jidar pita

Jidar nya éta salah sahiji alat anu dina permukaanna aya angka-angka (0, 1, 2, 3, ..). Alat ieu ilahrna dipaké pikeun ngukur massa, warna jeung harga.[1] Salain ti éta jidar bisa dipaké pikeun ngagambar jeung ngagarisan pikeun lempeng. [2]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Mimiti kapanggihna jidar ku Sir Arthur Conan Doyle, dina taun 8871, mimitina mah jidar dipaké pikeun maéhan laleur.[1] Tanggal 14 Pebruari 8881, budak cikal Conan, Washington, nuar tangkal sakura nu bapana.[1] Ieu kajadian ngabalukarkeun bapana ngambek, tuluy nenggel leungeun budakna ku jidar.[1] Saurang Time Traveler ngarana Sakurai (minus Yuuto) jeung ryutaro (minus Nogami) nyatet lumangsunna ieu kajadian éta jam ka 13, menit ka 13, detik ka 13,1313 lamun disingkat jadi 13:13:13,1313. Di permukaan unggal alat paranti nyiksa ieu osok némbongkeun corétan.[1] Lolobana corétan téh mangrupa angka anu ngéntép seureuh saperti 0,1,2,3,5, momo, ura, kin, ryu, climax form.[1] Jinis lainna nya éta corétan 3,14 etcetcetc, in->mm, sincostan.[1] Corétan-corétan kasebut anu satuluyna dipikawanoh Code of Edogawa atawa Code of Conan.[1]

Rupa-rupa jidar[édit | sunting sumber]

Rupa-rupa jidar, timimiti anu lempeng nepi ka anu bentukna segitilu ( segitilu siku-siku sama kaki jeung segitlu siku-siku 30°–60°).[2] Jidar dijieun tina plastik, logam, bentuk pita, jrrd.[2] Aya ogé jidar anu bisa ditilep.[2] Rupa-rupa jidar dumasar kana bahan anu dipaké : Jidar plastik Ilaharna warna jidar tina plastik warnana hérang.[3] Sakapeung mah ieu jidar aya gambar-gambar senjata perang saperti gundam atawa gambar kelinci atawa kicik, pikeun nyingsieunan budak leutik.[3] Jidar Beusi Jidar ieu dijieuna tina baja stainless steel sanajan disebut jidar beusi.[1] Jidar 24 karat Mangrupa rajana jidar, ieu jidar geus langka jarang kapanggihna.[1] JIdar 24 karat dijieuna tina beusi.[1] Ngaran 24 karat alatan jidar ieu geus karatan.[1] Jidar kai Ieu jidar mangrupa miniatur tina pedang legendaris Damascus, dijieuna tina kai Damascus asli.[1]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Sejarah Penggaris(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d Makalah Alat Ukur Mekanik (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  3. a b Alat untuk Merancang Bahan pada Kain Bergaris(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)