Joe Satriani

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
konsér di Rijnhal, Arnhem (12 Juni 2008)

Joe Sarriani nya éta gitaris katut guru gitar anu lahir di Westbury, New York,Amerika Sarikat tanggal 15 Juli 1956[1][2][3]. Joe geus mulai maén gitar ti umur 14 taun kénéh, Joe diajar ka gitaris Billy Bauer jeung pianis Lennie Tristano, duanana nya éta musisi jazz kasohor[3][1]. Taun 1978, Joe pindah ka Berkeley, Kalifornia, tuluy jadi méntor gitar[1][3]. Sababarah muridna nya éta gitaris-gitaris anu kawilang suksés ayeuna, diantarana Steve Vai, David Bryson ti grup musik Counting Crows, Kirk Hemmett ti grup musik Metallica, Kevin Cordogan ti grup musik Third Eye Blind, Larry Lalonde ti grup musik primus jeung Charlie Hunter[2][3][1]. Salaki ti Rubina Satriani miboga ciri has, nya éta sok maké kaca panon jeung osok maké gitar mérek Ibanez[2].

Joe Satriani ngarilis album pertamana taun 1986 kalayan judul album Not of This Earth, diteruskeun ku album Surfing With The Alien taun1987[1]. Disusul ku lbum Dreaming #11 dirilis taun 1988,Flying in a Blue Dream (1989), The Extremist (1992), Time Machine (1993), Joe Satriani (1995), G3: Live in Concert (1997), Crystal Planet (1998), jeung album lianna[1]. Nepi ka ayeuna Joe geus ngarilis total leuwih ti 10 album, nu panganyarna nya éta Black Swams and Wormhole Wizards taun 2010 kamari[3].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f (en)[Biografi Joe Satriani] (diaksés tanggal 30 Nopémber 2011)
  2. a b c (en)[bio-trivia-kutipan- Joe Satriani] (diaksés tanggal 30 Nopémber 2011)
  3. a b c d e [Artikel Joe Satriani-anneahira.com] (diaksés tanggal 30 Nopémber 2011)
Nulis.jpg