John Joseph Montgomery

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
John Joseph Montgomery jeung model kapal udara hasil rarancangna
John Joseph Montgomery nalika badarat make model kapal udara hasil rarancangna


John Joseph Montgomery nyaéta saurang élmuwan asal California, lahir dina taun 1858 di kota Yuba.[1] Bapana nyéta Zachariah Montegmory nyaéta saurang pengacara jeung jurnalis.[1] Indungna nyaéa Ellen Evoy Montegmory saurang anak ti Bridget Shannon Evoy.[1]

Montegmory ngamimitian atikan utamana di akademi notre Dame di Marysville, namatkeun atikan kaduana di akademi St. Joseph di Oakland.[1] Anjeunna asup ka Santa Clara College salila sataun saméméh pindah ka St. Ignatius College di San Fransisco, tempat anjeunna narima gelar B.S dina taun 1879 jeung gelar M.S dina taun 1880.[1]

Nalika leutik, anjeunna ningali kalawan langsung ngapungna Avitor Hermes, Jr. dina taun 1869.[2] Anjeunna ngamimitian percobaan aerialna sorangan di ahir bulan Agustus 1883, nyobaan sangkan ngapung make kapal tunggal gantung anu bisa ngapak.[2] Dina taun 1884 anjeunna ngarancang kapal tunggal gantung anu beungeut jangjangna rada dipelengkungkeun, ieu rarancang téh geus diitung kalawan gemet di Otay Mesa, deukeut San Diego, California.[2] Sanajan, taya dokuméntasi ngeunaan hal éta anu bisa dicukcruk deui dina mangsa kiwari.[2] Réa pisan sumber anu nyebutkeun éta percobaan Montegmory dina nyobaan kapal-tunggal gantung anu bisa ngapakna atawa percobaan satuluyna anu make kapal-tunggal modél kadua.[2] Nepi ka kiwari teu kapanggih ruruntuk modél éta kapal téh.[2]

Sumber[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e (en)That Magnificent Man With His Flying Machine (diakses tanggal 30 November 2011)
  2. a b c d e f (en)John J. Montgomery 1858 - 1911 (diakes tanggal 30 November 2011)
Nulis.jpg