Joko Widodo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ir. H. Joko Widodo
ꦗꦏꦮꦶꦢꦢ[1]
Présidén Indonésia ka-7
Incumbent
Awal jabatan
20 Oktober 2014
Wakil Presiden Jusuf Kalla
Saméméhna Susilo Bambang Yudhoyono
Gubernur Jakarta ka-16
Masa jabatan
15 Oktober 2012 – 16 Oktober 2014
Députi Basuki Tjahaja Purnama
Saméméhna Fauzi Bowo
Sangguesna Basuki Tjahaja Purnama
Walikota Surakarta ka-16
Masa jabatan
28 Juli 2005 – 1 Oktober 2012
Députi F.X. Hadi Rudyatmo
Saméméhna Slamet Suryanto
Sangguesna F.X. Hadi Rudyatmo
Katerangan lian
Gumelar 21 Juni 1961 (1961-06-21) (yuswa 53)
Surakarta, Indonésia
Partéy pulitik Partéy Démokrasi Indonésia Perjoangan
Pameget/istri Iriana (1986–kiwari)
Murangkalih Gibran Rakabuming Raka
Kahiyang Ayu
Kaésang Pangarep
Padumukan Istana Merdéka
Alma mater Universitas Gadjah Mada
Ageman Islam
Tanda tangan
Joko Widodo

Joko Widodo (gumelar di Surakarta, Jawa Tengah, Indonésia, 21 Juni 1961; yuswa 53 taun) nyaéta Gubernur DKI Jakarta, Indonesia, nu ayeuna. Anjeunna mimiti nyekel kalungguhan saprak 15 Oktober 2012. Joko Widodo populér kalayan panggero Jokowi, anjeunna babarengan Jusuf Kalla salaku wakilna kaluar salaku pasangan présidén jeung wakil présidén kapilih sanggeus pamilihgan umum présidén Indonésia 2014.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Jabatan pulitik
Saméméhna
Susilo Bambang Yudhoyono
Présidén RI
2014–2019
Sanggeusna
keur ngajabat
Saméméhna
Fauzi Bowo
Fadjar Panjaitan (Plt.)
Gubernur DKI Jakarta
2012–2014
Sanggeusna
Basuki Tjahaja Purnama
Saméméhna
Slamet Suryanto
Walikota Surakarta
2005–2012
Sanggeusna
F. X. Hadi Rudyatmo


Replace this image male.svg
  1. Kamus Pepak Basa Jawa,Sudaryanto/Pranowo, 2001, #1359