Jurig

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar John Dee sarta Edward Kelley ngagero jurig, di sampul buku Astrology ku Ebenezer Sibly (1806).

Jurig nyaéta sajenis mahluk halus nu sok ngaganggu jelema. Dina kapercayaan tradisional, jurig bisa mecenghul dina wangun anu pohara variatif, antara séjén mangrupa mahluk anu teu kasampak, transparan atawa ipis, atawa wangun realistis anu usik.

Jurig umumna dianggap mangrupa mahluk tunggal sarupa manusa anu aya di kira-kira lokasi, barang, atawa jelema nu tangtu anu masih aya nyambungna. Jurig ogé dipercaya bisa mangrupa mahluk lemes (jin) atawa sato.


Nulis.jpg