Kōki Hirota

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kōki Hirota
Perdana Mnetri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-32
Masa jabatan
9 Maret 1936 – 2 Pébruari, 1937
Saméméhna Keisuke Okada
Sangguesna Senjūrō Hayashi
Katerangan lian
Gumelar 14 Pébruari 1878
Fukuoka Prefecture, Jepang
Pupus 23 Désémber 1948 (yuswa 70)
Partéy pulitik none
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Hirota.

Kōki Hirota (広田 弘毅 Hirota Kōki?, 14 Pébruari 187823 Désémber 1948) nyaeta saurang diplomat, politikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-32 ti 9 Maret 1936 dugi ka 2 Pébruari 1937.


Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Frank, Richard B. Downfall: The End of the Imperial Japanese Empire. Penguin (Non-Classics); Reissue edition (2001). ISBN 0-14-100146-1
  • Maga, Timothy P. Judgment at Tokyo: The Japanese War Crimes Trials. University of Kentucky (2001). ISBN 0-8131-2177-9
  • Minear, Richard R. Victors' Justice: The Tokyo War Crimes Trial. University of Michigan (2001). ISBN 1-929280-06-8
  • Toland, John. The Rising Sun: The Decline and Fall of the Japanese Empire, 1936-1945. Modern Library; Reprint edition (2003). ISBN 0-8129-6858-1

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Saméméhna
Yasuya Uchida
Mentri Luar Negri Jepang
1933–1936
Sanggeusna
Hachiro Arita
Saméméhna
Naotake Sato
Mentri Luar Negri Jepang
1937–1938
Sanggeusna
Kazushige Ugaki


Nulis.jpg