Ka (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana か.
Katakana カ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, dina katakana, ka (IPA: /kɑ/) dina romanisasi Hepburn, salah sahiji kana dina basa Jepang, nu ngalambangkeun unggal mora.

Karakter ieu bisa dikombinasikeun jeung dakuten, jadi が dina hiragana, ガ dina katakana, sarta ga dina Romaji. Nilai ponetik nu robah nyaeta /gɑ/.

Rundayan nulis か
Rundayan nulis カ


Nulis.jpg