Kabupatén Acéh Tengah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Acéh Tengah
Lambang Kabupaten Aceh Tengah.png

Lambang Kabupatén Acéh Tengah
Lokasi Aceh Kabupaten Aceh Tengah.svg

Peta lokasi Kabupatén Acéh Tengah
Motto Keramat Mupakat Behu Berdedele
Propinsi Nanggroe Aceh Darussalam
Ibukota Takengon
Lega Wilayah 4.318,39 km²
Kordinat 4°10”-4°58” LU dan 96°18”–96°22” BT
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
182.126 (2007)
- jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
14
2
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati Ir. H. Nasaruddin, MM
Kode area telepon 0643
DAU Rp 146,11 milyar

Situs web resmi: http://www.acehtengahkab.go.id/

Acéh Tengah nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Daérah Istiméwa Acéh. Sabagéan gedé pangeusina asalna ti Suku Gayo. Aceh Tengah kasohor ku ayana Situ Laut Tawar.

Wawates Wilayah[édit | sunting sumber]

  • Kaler : Kabupaten Bener Meriah jeung Kabupaten Bireuen
  • Kidul : Kabupaten Gayo Lues
  • Kulon : Kabupaten Aceh Barat, Kabupaten Pidie jeung Kabupaten Nagan Raya
  • Wetan : Kabupaten Aceh Timur
Diamond-caution.png Artikel ieu perlu dirapihkeun sangkan katingali siga Wikipédia.
Ngarapihkeun artikel bisa mangrupa ngabagi artikel kana paragraf atawa ngawikifikasi artikel.
Sanggeus dirapihkeun, Anjeun bisa ngahapus ieu talatah.

Kacamatan[édit | sunting sumber]

1. Atu Lintang
2. Bebesen
3. Bies
4. Bintang
5. Celala
6. Jagong Jeget
7. Kebayakan
8. Ketol
9. Kute Panang
10. Laut Tawar
11. Linge
12. Pegasing
13. Rusip Antara
14. Silih Nara

Bupati[édit | sunting sumber]

Bupati nu ayeuna nyaeta Ir. H. Nasaruddin, MM dilironkeun Drs. H. Sahbuddin, BP nu dilantik Gubernur Nanggroe Aceh Darussalam kaping 3 April 2007. Ir. H. Nasaruddin, MM lahir di Takengon, 17 Juli 1957. Pendidikan terakhir S-2 Program Manajemen Universitas Syiah Kuala Banda Aceh. Wakil Bupati nyaeta Drs. H. Djauhar Ali.

Pariwisata[édit | sunting sumber]

Objek wisata di Aceh Tengah nyaeta Situ Laut Tawar, Pantan Terong (pamandangan), Taman Buru Linge Isaq (berburu), Gua Loyang Koro, Loyang Pukes, Loyang Datu, Burni Klieten (hiking), dan Krueng Peusangan (rafting).

Sumber[édit | sunting sumber]