Kabupatén Bandung Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Bandung Kulon
Logo Kabupaten Bandung Barat.gif

Lambang Kabupatén Bandung Kulon
Locator kabupaten bandung barat.png

Peta lokasi Kabupatén Bandung Kulon
Motto Bandung Barat Cermat
Propinsi Jawa Kulon
Ibukota Ngamprah
Lega Wilayah 1.305,77 km²
Kordinat
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.357.194 jiwa
1.114,74 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
15
165 désa
Dasar hukum UU RI No 9/2001
Tanggal 2 Januari 2007
Bupati Abu Bakar
Kode area telepon 022
DAU Rp. -

Situs web resmi: http://www.bandungbaratkab.go.id

Kabupatén Bandung Kulon mangrupakeun hiji kabupatén anyar di Propinsi Jawa Kulon, Indonesia pamekaran ti Kabupatén Bandung. Ibukotana nyaéta Ngamprah, Bandung Kulon. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Purwakarta jeung Kabupatén Subang di beulah kulon kalér, Kabupatén Bandung jeung Kota Cimahi di beulah kidul, sarta Kabupatén Cianjur di beulah kulon kidul.

Kabupatén Bandung Kulon ngawengku 15 kacamatan, nu kabagi deui kana 165 désa. Pusat pamaréntahan di Kacamatan Ngamprah.

Daptar Kacamatan[édit | sunting sumber]

No Kacamatan Jml. kel/desa
1. Batujajar 7
2. Cihampelas 10
3. Cikalong Wétan 13
4. Cililin 11
5. Cipatat 12
6. Cipeundeuy 12
7. Cipongkor 14
8. Cisarua 8
9. Gununghalu 9
10. Lémbang 16
11. Ngamprah 11
12. Padalarang 10
13. Parongpong 7
14. Rongga 8
15. Sindangkerta 11
16. Saguling 6
Total 165