Kabupatén Bangkalan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Bangkalan
Logo Kab. Bangkalan.jpg

Lambang Kabupatén Bangkalan
Locator kabupaten bangkalan.png

Peta lokasi Kabupatén Bangkalan
Motto Cipta Indra Cakti Dharma
Propinsi Jawa Timur
Ibukota Bangkalan
Lega Wilayah 1.144 km²
Kordinat 112-113 BT, 6-7 LS
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
886.000 (2003)
774 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
18
-
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati R.KH FUAD AMIN
Kode area telepon 031
DAU Rp. -

Situs web resmi: [1]

Kabupatén Bangkalan nyaéta salasahiji kabupatén di Pulo Madura, Propinsi Jawa Timur, Indonésia. Ibukotana Bangkalan. Kabupatén ieu perenahna di tungtung kulon Pulo Madura; wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kaler, Kabupatén Sampang di wetan, sarta Selat Madura di kidul jeung kulon.

Palabuan Kamal mangrupakeun panto gapura Madura ti Jawa, nu aya jasa kapal féri nu ngahubungkeun Madura jeung Surabaya (Palabuan Ujung). Kiwari geus diwangun Sasak Suramadu (Surabaya-Madura), nu engkena bakal jadi sasak pangpanjangna di Indonesia. Bangkalan mangrupakeun salasahiji wewengkon pamekaran Surabaya, sarta kawengku dina wewengkon Gerbangkertosusila.

Kabupaten Bangkalan ngawengku 18 kacamatan, nu kabagi deui jadi sababaraha desa jeung kalurahan. Puseur pamarentahannana aya di Kacamatan Bangkalan.

Tempat-tempat wisata[édit | sunting sumber]

  • Basisir Rongkang
  • Basisir Sambilangan
  • Pasir Geger
  • Kuburan Aermata

Tumbu luar[édit | sunting sumber]