Kabupatén Banyumas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Banyumas
Lambang Kabupatén Banyumas

Lambang Kabupatén Banyumas
Locator kabupaten banyumas.gif

Peta lokasi Kabupatén Banyumas
Motto Bektining Manggala
Tumataning Praja
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Purwokerto
Lega Wilayah 1.327,59 km² / - Ha
Kordinat 7 0 15 ‘05” – 7 0 37 ‘10” LK
& 108 0 ‘ 17 ”- 109 0 27’15” BW
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
+/- 1.700.000 jiwa (2003)
jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
27
- désa, - kalurahan
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati Aris Setiono
Kode area telepon 0281
DAU Rp. 1.127.939.938.000. (2013)

Situs web resmi: www.banyumas.go.id

Kabupatén Banyumas mangrupakeun salasahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Purwokerto. Kabupatén ieu diwatesan ku Kabupatén Tegal sarta Kabupatén Pemalang di beulah kalér; Kabupatén Purbalingga sarta Kabupatén Kebumén di beulah wétan, Kabupatén Cilacap di beulah kidul, sarta Kabupatén Brebes di beulah kuloneunnana. Kabupatén Banyumas ngawengku 27 kacamatan, - désa jeung - kalurahan. Pusat pamaréntahannana di Kota Purwokerto.

 
Kabupatén Banyumas, Jawa Tengah
Lambang Kabupatèn Banyumas

Kecamatan: Ajibarang | Banyumas | Baturadén | Cilongok | Gumelar | Jatilawang | Kalibagor | Karanglewas | Kebasén | Kedungbanténg | Kembaran | Kemranjén | Lumbir | Patikraja | Pekuncén | Purwojati | Purwokerto Barat | Purwokerto Selatan | Purwokerto Timur | Purwokerto Utara | Rawalo | Sokaraja | Somagedé | Sumbang | Sumpiuh | Tambak | Wangon

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia