Kabupatén Banyuwangi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Banyuwangi
Lambang Kabupaten Banyuwangi.png

Lambang Kabupatén Banyuwangi
Locator kabupaten banyuwangi.png

Peta lokasi Kabupatén Banyuwangi
Motto Satya Bhakti Praja Mukti
Propinsi Jawa Wétan
Ibukota Banyuwangi
Lega Wilayah 5.782,50 km²
Kordinat 7,43° – 8,46° LS dan 113,53° – 114,38° BT
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.540.000 (2003)
266 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
24
-
Dasar hukum -
Tanggal 18 Desember 1771
Bupati Ratna Ani Lestari, SE. MM
Kode area telepon 0333
DAU Rp. -

Situs web resmi: banyuwangi.go.id

Kabupatén Banyuwangi nyaéta salasahiji kabupatén di Propinsi Jawa Wétan, Indonésia. Ibukotana nyaéta Banyuwangi. Kabupatén ieu perenahna di tungtung wétan Pulo Jawa, wawatesan jeung Kabupatén Situbondo di kalér, Selat Bali di wétan, Samudra Hindia di kidul, sarta Kabupatén Jember jeung Kabupaten Bondowoso di kuloneunnana. Palabuan Ketapang nu ngahubungkeun Pulo Jawa jeung Palabuan Gilimanuk di Bali aya di kabupatén ieu.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Kabupaten Banyuwangi ngawengku 24 kacamatan, nu kabagi deui jadi sajumlah desa jeung kalurahan. Puseur pamarentahan kacamatan di antarana:

  • Kacamatan Songgon,
  • Kacamatan Sempu,
  • Kacamatan Genteng,
  • Kacamatan Glenmore,
  • Kacamatan Kalibaru

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Citakan:Kabupatén Banyuwangi