Kabupatén Klatén

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Klatén
80px

Lambang Kabupatén Klatén

Peta lokasi Kabupatén Klatén
Motto -
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Klatén
Lega Wilayah 655,56 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.121.000 (2003)
1.710 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
26
401
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati Sunarno
Kode area telepon 0272
DAU Rp. 404.869.000.000

Situs web resmi: -

Kabupatén Klatén (Basa Jawa: Klathèn), nyaéta salasahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Klatén. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Boyolali di kalér, Kabupatén Sukoharjo di wétan, sarta Propinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta di kulon kiduleunnana. Kompléks Candi Prambanan, salasahiji komplék candi Hindu panggedéna di Indonésia, aya di Kabupatén Klatén.

Géografi[édit | sunting sumber]

Sabagian gedé wilayah kabupatén ieu mangrupa dataran handap jeung taneuh nu ngagalura. Beulah kulon kalérna mangrupakeun pagunungan, bagéan tina sistim Gunung Merapi. Ibukota kabupatén ieu aya di jalur utama Solo-Yogyakarta.

Pariwisata[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia


 

Kabupatén Klatén, Jawa Tengah

Kacamatan: Bayat | Cawas | Cépér | Delanggu | Gantiwarno | Jatinom | Jogonalan | Juwiring | Kalikotés | Karanganom | Karangdowo | Karangnongko | Kebonarum | Kemalang | Klatén Selatan | Klatén Tengah | Klatén Utara | Manisrenggo | Ngawén | Pédan | Polanharjo | Prambanan | Trucuk | Tulung | Wedi | Wonosari