Kabupatén Kudus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Kudus
120px

Lambang Kabupatén Kudus
Locator kabupaten kudus.png

Peta lokasi Kabupatén Kudus
Motto Kudus Semarak
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Kudus
Lega Wilayah 425,17 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
813.000 (2003)
1.912 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
9
-
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati Ir HM Tamzil
Kode area telepon 0291
DAU Rp. 227.890.000.000

Situs web resmi: -

Kabupatén Kudus nyaéta salasahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotan nyaéta Kudus, 51 km wétaneun Kota Semarang. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Pati di beulah wétan, Kabupatén Grobogan di beulah kidul, sarta Kabupatén Demak jeung Kabupatén Jepara di beulah kuloneunnana. Kudus kasohor minangka kota panghasil roko kéréték panggedéna di Jawa Tengah.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Kabupatén Kudus ngawengku 9 kacamatan, nu kabagi deui jadi sababaraha désa jeung kalurahan. Puseur pamaréntahannana aya di Kacamatan Kudus. Kudus mangrupakeun kabupatén nu jumlah kacamatannana pangsaeutikna di Jawa Tengah.

Kacamatan di Kabupatén Kudus[édit | sunting sumber]

  • Kacamatan Kota
  • Kacamatan Jati
  • Kacamatan Undaan
  • Kacamatan Mejobo
  • Kacamatan Jekulo
  • Kacamatan Kaliwungu
  • Kacamatan Dawe
  • Kacamatan Gebog
  • Kacamatan Bae
 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia


 

Kabupatén Kudus, Jawa Tengah

Kacamatan: Baé | Dawé | Gebog | Jati | Jekulo | Kaliwungu | Kudus | Mejobo | Undaan