Kabupatén Tangerang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur artikel kota kalayan ngaran nu sarua, tempo Kota Tangerang.
Kabupatén Tangerang
Lambang Kabupatén Tangerang

Lambang Kabupatén Tangerang
Locator kabupaten tangerang.png

Peta lokasi Kabupatén Tangerang
Motto Satya Karya Kerta Raharja
Propinsi Banten
Ibukota Tigaraksa
Lega Wilayah 1.110 km²
Kordinat 106°20’-106°43’ BWé
6°00’-6°00-6°20’ LKi
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
3.187.000 (2003)
2.870 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
36
316
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati Ismet Iskandar
Kode area telepon 021
DAU Rp. -

Situs web resmi: http://www.kabtangerang.go.id

Kabupatén Tangerang nyaeta hiji kabupatén di Propinsi Banten, Indonésia. Ibukotana Tigaraksa. Kabupatén ieu perenahna di kuloneun Jakarta; wawatesan jeung Laut Jawa di kaler, Propinsi DKI Jakarta di wetan, Propinsi Jawa Barat jeung Kabupatén Lebak di kidul, sarta Kabupatén Serang di wetaneunnana.

Geografi[édit | sunting sumber]

Sabagean gede wewengkon Tangerang mangrupakeun dataran handap. Walungan Cisadané, walungan pangpanjangna di Tangerang, ngalir ti kidul tur ngamuara ka Laut Jawa.

Tangerang mangrupakeun wewengkon perkembangan Jakarta. Sacara umum, Kabupaten Tangerang bisa dikelompokkeun jadi tilu wewengkon kamekaran, nyaeta:

  • Puseur Pertumbuhan Wilayah Serpong, ayana di beh wetan (wawatesan jeung Jakarta), difokuskeun minangka wewengkon padumukan jeung komersial.
  • Puseur Pertumbuhan Balaraja jeung Tigaraksa, ayana di beh kulon, difokuskeun minangka daerah sentra industri, padumuan, jeung puseur pamarentahan.
  • Puseur Pertumbuhan Teluk Naga, ayana di wewengkon basisir, fokus utamana industri pariwisata alam jeung bahari, industri maritim, perikanan, pertambakan, jeung palabuan.

Sabagean pangeusi Tangerang kalolobaannana digarawe di Jakarta. Sababaraha perumahan mibanda fasilitas lengkep, sahingga jadi kota mandiri; di antarana nu kasohor nyaeta: Bumi Serpong Damai, Lippo Karawaci, jeung CitraRaya.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Kabupaten Tangerang ngawengku 26 kacamatan, nu dibagi deui jadi sajumlah desa jeung kalurahan. Puseur pamarentahannana aya di Kacamatan Tangerang.


 
Banten

Kabupatén: Lebak | Pandéglang | Sérang | Tangerang
Kota: Cilegon | Sérang | Tangerang

Tempo ogé: Daptar kabupatén jeung kota di Indonésia


 

Kabupatén Tangerang, Banten

Kacamatan: Balaraja | Cikupa | Ciputat | Cisauk | Cisoka | Curug | Jambé | Jayanti | Kemiri | Kosambi | Kresek | Kronjo | Légok | Mauk | Pagedangan | Pakuhaji | Pamulang | Panongan | Pasarkemis | Pondok Arén | Rajeg | Sepatan | Serpong | Sukadiri | Teluknaga | Tigaraksa