Kabupatén Tuban

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun Tuban di Bali, Indonésia, tempo Tuban, Bali.
Kabupatén Tuban
-

Lambang Kabupatén Tuban
Locator kabupaten tuban.png

Peta lokasi Kabupatén Tuban
Motto -
Propinsi Jawa Timur
Ibukota {{{ibukota}}}
Lega Wilayah 1.904,70 km&sup2 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1 yuta jiwa
- jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
19
-
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati -
Kode area telepon -
DAU -

Situs web resmi: http://www.tuban.go.id

Tuban nyaéta salasahiji kabupatén di Jawa Timur, Indonésia. Ibu kotana aya di kota Tuban. Legana 1.904,70 km². Pangeusina aya sakitar 1 yuta jiwa.

Tuban aya di sisi pulo Jawa beulah kalér, kalayan wates-wates wilayahna: beulah kalér laut Jawa, beulah wétan Lamongan, beulah kidul Bojonegoro, sarta di beulah kulonna Rembang, Jawa Tengah

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén Tuban kawengku ku 19 kacamatan nyaéta:

  1. Bancar
  2. Bangilan
  3. Jatirogo
  4. Jenu
  5. Kenduruan
  6. Kerek
  7. Merakurak
  8. Montong
  9. Palang
  10. Parengan
  11. Plumpang
  12. Rengel
  13. Semanding
  14. Senori
  15. Singgahan
  16. Soko
  17. Tambakboyo
  18. Tuban
  19. Widang

Transportasi[édit | sunting sumber]

Tuban diliwatan ku jalur kalér beus antar kota Semarang - Surabaya. Di sababaraha lokasi, jalur ieu aya di pipir basisir laut Jawa.

Industri[édit | sunting sumber]

Kadaharan jeung Inuman[édit | sunting sumber]

Nu kasohor ti Tuban nyaéta legén

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]


Flag of Indonesia.svg