Kacang panjang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kacang panjang
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Tumbuhan
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Fabales
Family: Fabaceae
Subfamily: Faboideae
Genus: Vigna
Species: V. unguiculata
Subspecies: V. u. sesquipedalis
Trinomial name
Vigna unguiculata sesquipedalis
(L.) Verdc.

Kacang panjang atawa vigna sinensis nya éta ngaran tutuwuhan anu gampang kapanggih di kebon, pakarangan imah, di sérang atawa minangka selingan pepelakan palawija séjénna.[1]
Kacang panjang ngandung betakaroten, klorofil, Vitamin A, vitamin B1, vitamin B2 jeung vitamin C, protein, tiamin, riboflavin, fosfor, zat beusi, potassium folat, magnesium, mangan, kalori, sodium, karbohidrat, kalsium, serat sarta pektin.[1] Salian ti dimangpaatkeun pikeun dijadikeun lalab, kacang panjang ogé mangpaat pikeun ngadalikeun kadar gula getih, nungkulan hiperténsi, nungkulan resiko stroke jeung serangan jantung, ngaronjatkeun fungsi organ pencernaan, nurunkeun mamala kanker sarta mantuan nungkulan hese ngising.[1] Di sawatara nagara, kacang panjang dipaké pikeun ngubaran rematik, arthritis, sarta gangguan saluran kemih.[2]
Henteu ngan buahna wungkul anu bisa dimangpaatkeun daun kacang panjang ogé tétéla aya mangpaatna, nya éta pikeun ngalancarkeun kahampangan, ngaronjatkeun stamina, jeung nungkulan anémia.[2]
Nurutkeun panalungtikan séjénna, kacang panjang ogé alus pikeun nungkulan kasakit wawatu.[1] Sajaba ti éta, ogé bisa nyingkahan kelainan antibodi, ngaronjatkeun fungsi limpa, ngaronjatkeun proses ngahijikeun DNA jeung RNA, ngaronjatkeun fungsi sél getih beureum, beri-beri, demam berdarah, anemia, nyeri cangkéng, reumatik, bareuh, ngaronjatkeun napsu dahar, jeung nungkulan hésé ngising.[1]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e kacang panjang (id) (Diakses ping 13 November 2011)
  2. a b Kacang Panjang (id) (Diakses ping 13 November 2011)