Kacang polong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ercis
Ercis dengan polong muda
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Fabales
Family: Fabaceae
Subfamily: Faboideae
Tribe: Vicieae
Genus: Pisum
Species: P. sativum
Ngaran binomial
Pisum sativum
L.
Pisum sativum

Kacang polong atawa ércis nya éta ngaran salah sahiji jenis kacang anu wangunna buleud siga leunca warnana hejo.[1]
Kacang polong ogé salah sahiji sumber protéin nabati anu populér.[1] Saban 100 gram kacang polong beunang ngulub ngandung 8 gram protéin, ku kituna mangrupa asal protéin nabati anu alus dikonsumsi pikeun nyumponan kaperluan protéin urang sapopoé.[1] Sajaba ti éta kacang polong miboga skor asam amino anu luhur nya éta 102, éta skor nuduhkeun yén kacang polong ngandung protein kalayan asam amino anu pepek, anu hartina protéin dina kacang polong mangrupa protéin nu miboga kualitas anu luhung.[1]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Kacang Ercis (id) (Diakses ping 17 November 2011)