Kaisar Taishō

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kaisar Taishō
Kaisar Jepang
Emperor Taishō.jpg
Reign 30 Juli 191225 Désémber 1926
Coronation 30 Juli 1912
Born 31 Agustus 1879
Tokyo, Jepang
Died 25 Désémber, 1926 (aged 47)
Hayama, Kanagawa, Jepang
Predecessor Emperor Meiji
Successor Kaisar Shōwa
Consort Empress Teimei
Issue Kaisar Showa (Hirohito)
Prince Chichibu
Prince Takamatsu
Prince Mikasa
Royal House Imperial House of Japan
Father Emperor Meiji
Mother Yanagiwara Naruko

Kaisar Taishō (大正天皇 Taishō-tennō?), KG (31 Agustus 187925 Désémber 1926) nyaeta kaisar Jepang ka-123, dumasar kana rundayan suksesi tradisional, diangkat kaping 30 Juli 1912, dugi ka pupusna dina taun 1926.

Jenengan aslina Yoshihito (嘉仁?). Sapertos sadata Kaisar Jepang, saatos pupus digentos ku nami panghurmatan, dumasar kana pananggalan ti taun 1912, nyaeta nami era ti mimiti diangkat janten kaisar.

Panghargaan[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Photo-photo[édit | sunting sumber]

Kaisar Taishō
Born: August 31 1879 Died: December 25 1926
Gelar jabatan
Saméméhna
Emperor Meiji
(Mutsuhito)
Kaisar Jepang
1912-1926
Sanggeusna
Kaisar Shōwa
(Hirohito)


Nulis.jpg