Kakaisaran Bamana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sababaraha kota di Mali nu dikawasaan ku Kakaisaran Bamana.

Kakaisaran Bamana (Kakaisaran Bambara atanapi Kakaisaran Ségou) mangrupakeun nagara Afrika Kulon pra-kolonial gedé nu basisna di Ségou, nu ayeuna aya di nagara Mali. Kakaisaran ieu dikawasaan ku dinasti Kulubali nu diwangun dina taun 1640 ku Fa Sine. Kakaisaran ieu éksis ti taun 1712 nepi ka taun 1861.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Hourglass drawing.svg