Kakhanan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kakhanan, atanapi Kachanan, nyaéta hiji kecap ti Turko-Mongol anu dipaké pikeun hiji éntitas pulitik nu dikawasaan ku saurang Khan. Dina Basa Turki modérn, kecap nu dipaké nyaéta kağanlık, sarta dina basa Azeri modérn Républik Azerbaijan, xanlıq. Dina basa Mongolia, kecap khanlig dipaké, contona "Khereidiin Khanlig" hartina Kakhanan Kerait. Entitas pulitik ieu has dina masarakat Stépa Eurasia sarta bisa disaruakeun jeung kapupuhu-sékéan, kapangéranan, karajaan, atanapi kakaisaran.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]


Society.png