Kalibrasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kalibrasi nyaéta nangtukeun nilai nu bener keur unggal bacaan dina alat ukur ku cara ngukur atawa ngabandingkeun jeung standar. Standarna dirawat ku organisasi nasional atawa internasional.

Keur konstanta fisik, beurat, jeung ukuran, nilaina dipikanyaho sarta dipaké dina Sistim Satuan Internasional (SI), saperti konstanta panjang nyaéta méter, beurat dina kilogram, sarta eusi dina liter.

Di Amérika, National Institute of Standards and Technology, bagian tina pamarentah féderal, ngarawat standar sarta ngarupakeun lembaga nu boga wewenang keur satuan SI jeung standar industri. NIST oge menelusuri, kaakuratan alat nu pakait jeung karusakan alat ukur maké standar turunan nu dirawat ku NIST, keur ngurangan kateupastian.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg