Kalimantan Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kalimantan Kulon
West Kalimantan Emblem.svg

Lambang Kalimantan Kulon
"Akcaya"
(Basa Indonesia: "Tak Kunjung Binasa")
IndonesiaWestKalimantan.png

Peta lokasi Kalimantan Kulon
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting 1 Januari 1957 (poé ngadeg)
Ibu kota Pontianak
Gubernur Drs. Cornelis M. H.
Lega 146.807 km2
Pangeusi 4.073.304 (sensus 2004)
Kapadetan
Kabupatén 10
Kota 2
Kacamatan 136
Kalurahan/Désa 1445
Suku Suku Malayu , Suku Dayak, Suku Tionghoa, Suku Jawa, Suku Madura, Suku Bugis
Ageman Islam (57,6%), Katolik (24,1%), Protestan (10%), Buddha (6,4%), Hindu (0,2%), lain-lain (1,7%)
Basa Basa Indonésia, Basa Malayu, Basa Dayak, Basa Cina
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Cik Cik Periook

Ramatloka resmi: http://www.kalbar.go.id

(?)

Kalimantan Kulon nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu aya di Pulo Kalimantan. Ibu kotana nyaéta Pontianak.

Sacara géografis, Propinsi Kalimantan Kulon aya di antara 108º BT ~ 114º BT, sarta antara 2º6' LU ~ 3º5' LS.

Lega wilayah Propinsi Kalimantan Kulon nyaéta 146.807 km² (7,53% lega Indonésia), mangrupakeun propinsi panglegana kaopat sanggeus Papua, Kalimantan Wétan jeung Kalimantan Tengah.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Ibu kota Kalimantan Kulon nyaéta kota Pontianak

Kabupatén jeung kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Bengkayang
  2. Kabupatén Kapuas Hulu
  3. Kabupatén Ketapang
  4. Kabupatén Landak
  5. Kabupatén Melawi
  6. Kabupatén Pontianak
  7. Kabupatén Sambas
  8. Kabupatén Sanggau
  9. Kabupatén Sekadau
  10. Kabupatén Sintang
  11. Kota Pontianak
  12. Kota Singkawang

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Flag of Indonesia.svg