Kalimantan Tengah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kalimantan Tengah
100px

Lambang Kalimantan Tengah
IndonesiaWestKalimantan.png

Peta lokasi Kalimantan Tengah
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting 23 Mei 1957 (poé ngadeg)
Ibu kota Palangka Raya
Gubernur Dr (HC). Agustin Teras Narang, SH
Lega 157.983 km2

Basisir: 750 km

Pangeusi 1.874.900 (2002)
Kapadetan 12/km2
Kabupatén 13
Kota 1
Kacamatan 88
Kalurahan/Désa 1.136
Suku Suku Dayak (Ngaju, Bakumpai, Maanyan, Lawangan, Siang, Murung, Dusun, Bawo, Dayak Sampit, Ot Danum, Dayak Kotawaringin, Taboyan), Suku Banjar, Suku Jawa, Suku Madura, Suku Bugis
Ageman Islam (70,86%), Protestan (14,85%), Katolik (3,04%), Hindu (11,03%), Buddha (0,22%)
Basa Basa Dayak, Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Kalayar, Naluya, Palu Cempang Pupoi, Tumpi Wayu, Saluang Kitik-Kitik, Manasai

Ramatloka resmi: http://www.kalteng.go.id

(?)

Propinsi Kalimantan Tengah nyaéta salasahiji propinsi di Indonésia nu aya di pulo Kalimantan. Ibukotana nyaéta Palangka Raya.

Propinsi ieu ngawengku 13 kabupatén jeung 1 kota.

Ageman[édit | sunting sumber]

Pangatikan[édit | sunting sumber]

Permasalahan Sosial[édit | sunting sumber]

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén jeung kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Barito Selatan
  2. Kabupatén Barito Timur
  3. Kabupatén Barito Utara
  4. Kabupatén Gunung Mas
  5. Kabupatén Kapuas
  6. Kabupatén Katingan
  7. Kabupatén Kotawaringin Barat
  8. Kabupatén Kotawaringin Timur
  9. Kabupatén Lamandau
  10. Kabupatén Murung Raya
  11. Kabupatén Pulang Pisau
  12. Kabupatén Sukamara
  13. Kabupatén Seruyan
  14. Kota Palangka Raya

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Flag of Indonesia.svg