Kampung Daun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kampung Daun mangrupa salah sahiji tempat kuliner anu aya di dayeuh Bandung. [1] Kalayan konsép Culture Gallery and Cafe, tempat dahar ieu siap ngawowoy nu datangna pikeun ngarasakeun kaayaan pilemburan anu tenang sarta tentrem. [1] eung tambahan sagala rupa ornamen anu nyiptakeun kaayaan tradisional, Kampung Daun ogé nyadiakeun sagala rupa kadaharan tradisonal has Indonésia ogé kadaharan modern ti nagara séjén. [1] Lokasi géografis Kampung Daun di Lembang anu diaping ku 2 gawir batu alami jeung hiji walungan anu nyérélék ti gunung Burangrang. [2] Konsép Kampung Culture Gallery Cafe nya éta tradisional, anu leuwih ka arah pilemburan anu mangrupa wangun saung-saung lesehan kalayan 75% nyadiakeun menu-menu tradisional Indonésia. [2] Budaya jadi pintonan dina operational minangka dasar tematik Kampung Daun.[2] Saméméh asup ka jero Kampung Daun, ogé bisa mesen tempat leuwih tiheula. [3] Dina sisi kénca saméméh asup, ladén baris nanyakeun jumlah jelema anu baris asup. [3] Saterusna, maranéhanana baris nyaur ladén séjénna anu aya di jero sarta dibéré nomer saung tempat daharna. [3] Saung anu dibikeun biasana dumasar jumlah jelema alatan ukuran saung anu béda ku kituna kapasitas anu ditandé ogé béda. Di bagian hareup Kampung Daun, bisa nempo rupa-rupa dagangan . [3] Contona, aya padagang gulali, dodol, sarta kueh-kueh tradisional. [3] Teu tinggaleun, aya congklak anu bisa dicoo pikeun kaulinan . [3] Aya ogé panggung hiburan sarta galéri anu eusina rupa-rupa macem pakéan atawa souvenir anu bisa dibeuli.[3]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c (id)wisata kampung daun (diaksés tanggal 23 November 2011)
  2. a b c (id)wisata kampung daun (diaksés tanggal 25 November 2011)
  3. a b c d e f g (id)alaminya kampung daun (diaksés tanggal 25 November 2011)


Nulis.jpg