Kanagawa Prefecture

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Préféktur Kanagawa (神奈川県)
Map of Japan with Kanagawa highlighted
Ibukota Yokohama
Wewengkon Kantō
Pulo Honshu
Gubernur Yuji Kuroiwa (since April 2011)
Lega 2,415.84 km² (43rd)
 - % cai 2.3%
Populasi  (September 1, 2010)
 - Populasi 9,029,996 (2nd)
 - Kapadetan 3,740 /km²
Jumlah Distrik 6
Jumlah Kota Administrasi 33
ISO 3166-2 JP-14
Ramatloka www.pref.kanagawa.jp/
Lambang Préféktur
 - Kembang Golden-rayed lily (Lilium auratum)
 - Tangkal Ginkgo (Ginkgo biloba)
 - Manuk Common gull (Larus canus)
Symbol of Kanagawa Prefecture
Lambang Préféktur Kanagawa

Préféktur Kanagawa (神奈川県 Kanagawa-ken?) nyaeta salah sahiji préféktur ayana di beulah kidul Wewengkon Kantō di Pulo Honshū, Jepang. Ibukotana nyaeta Yokohama. Kanagawa bagean tina Wewengkon Megapolitan Tokyo.

Nulis.jpg