Kandaga Kecap

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kandaga kecap nyaéta kumpulan sakumna kecap anu dipikaharti ku jalma pamaké hiji basa atawa sakumna kekecapan anu kamungkinan baris dipaké ku éta jalma pikeun nyusun kaliwan anyar.[1] Kabeungharan kandaga kecap hiji jalma kalawan umum dianggap mangrupa gambaran tina intelejénitas atawa tingkat pangaweruhna.[1] Alatan kitu réa ujian standar, saperti Scholastic Aptitude Test (SAT), anu méré patalékan pikeun nguji kandaga kecap.[1]

Nambahanana kadaga kecap pikeun hiji jalma kalawan umum dianggap mangrupa bagian anu penting boh tina prosés diajar hiji basa boh kamekaran kamampuh hiji jalma dina hij basa anu geus dikawasa.[1] Murid sakola mindeng diajarkeun kekecapan anyar minangka bagian tina mata pelajaran nu tangtu jeung réa ogé jelema sawawa anu nganggap yén pangwangunan kandaga kecap minangka hij kagiatan anu narik jeung édukatif.[1]

Numutkeun Harimurti Kridalaksana, kandaga kecap (kosakata) téh nyaéta (1) komponén basa anu muat kalawan informatif ngeunaan harti jeung dipakéna kecap dina basa; (2) kabeungharan kecap anu dipibanda saurang panyatur, panuls atawa hiji basa; jeung (3) daptar kecap anu disusun siga kamus, tapi maké pedaran anu singget jeung praktis.[2]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e (id)Amir, dkk. 2007.Apresiasi Bahasa dan Seni. Bandung: FPBS UPI. kaca 34-35
  2. (id)Pengertian Kosakata (diakses tanggal 9 November 2011)


Linguistics stub.svg