Kantarō Suzuki

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Baron Kantarō Suzuki
18 Januari 1868 - 17 April 1948 [1]
Suzuki Kantaro.jpg

Laksamana Jepang Suzuki Kantarō
Tempat babar Izumi Province, Jepang
Tempat pupus Noda, Chiba, Jepang
Allegiance Empire of Japan
Service/branch Naval Ensign of Japan.svg Imperial Japanese Navy
Years of service 1884-1929
Rengking Admiral
Commands Akashi, Soya, Shikishima, Tsukuba
Maizuru Naval District, IJN 2nd fleet, IJN 3rd fleet, Kure Naval District, Combined Fleet
Perang First Sino-Japanese War
oBattle of Weihaiwei
Russo-Japanese War
oBattle of Port Arthur
oBattle of Tsushima
World War I
World War II
Pangajen Order of the Golden Kite (3rd class)
Karya liana Chief of Imperial Japanese Navy General Staff, Grand Chamberlain, Privy Councillor
Perdana Mentri Jepang
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Suzuki.

Baron Kantarō Suzuki (鈴木 貫太郎 Suzuki Kantarō?, 18 Januari 1868 - 17 April 1948) nyaeta saurang laksamana Angkatan Laut Kakaisaran Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-42 ti 7 April 1945 dugi ka 17 Agustus 1945.

Suzuki nyaeta nu nyoarakeun narimana Jepang kana Potsdam Declaration jeung nyerahkeun kakawasaan ka Sekutu, mangsa Perang Dunya II rengse.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Buku[édit | sunting sumber]

  • Frank, Richard (2001). Downfall: The End of the Imperial Japanese Empire, ISBN 0141001461: Penguin.
  • Gilbert, Martin (2004). The Second World War: A Complete History, ISBN 0805076239: Holt.
  • Keegan, John (2005). The Second World War, ISBN 0143035738: Penguin.
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. Nishida, Imperial Japanese Navy
Saméméhna
Mamoru Shigemitsu
Mientri Luar Negri Jepang
1945
Sanggeusna
Shigenori Togo

Script error


Script error


Nulis.jpg