Kanye West

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kanye West

Kanye Omari West anu leuwih dipikawanoh Kanye West babar di Chicago, Illinois, AS, ping 8 Juni 1977[1]. Manéhna nya éta saurang penyanyi Rap jeung R&B sakaligus produser rékaman anu asalna ti Amerika anu geus genep kali meunangkeun hadiah Grammy Award dina opat katégori. Studio rékaman anu munggaran dibangun nya éta Roc-A-Fella Records[1]. Kolotna West pipirakan nalika umurna tilu taun[2].Satuluyna manéhna pindah ka Chichago beulah kidul bareng jeung indungna saurang Profesor Basa Inggris ari dina mangsa musim panas bareng jeung bapana saurang fotografer anu satuluyna diangkat jadi konsélor Gereja[2]. West mangrupa lulusan ti Polaris High School jeung lulus sataun ti sakola seni di Chicago State University[2]. Sabada osok ngamusik rap jeung digawé jeung artis lokal, manéhna pindah ka New York taun 2001 sangkan leuwih konséntrasi kana karir musikna[2].Sabada kitu jeung Jay-Z ngajak manéhnapikeun nyieun lagu-lagu dina albumna The Blueprint, anu bisa kajual leuwih ti 420,000 siki di minggu munggaran[2].West satuluyna milih jalan jang usaha sorangan pikeun nyieun lagu ti artis-artis kaasup rapper Ludacris jeung penyanyi Beyonce[2].


Karya-Karya[édit | sunting sumber]

Album[édit | sunting sumber]

Studio albums[1]
The College Dropout 2004[1]
Late Registration 2005[1]
Graduation 2007[1]
808s & Heartbreak 2008[1]
Label: Roc-A-Fella, Def Jam[1]
My Beautiful Dark Twisted Fantasy 2010[1]

Mixtapes[édit | sunting sumber]

Get Well Soon 2003[1]
Can't Tell Me Nothing: The Official Mixtape 2007[1]
Live At Coachella 2011[1]

Lagu Singles[édit | sunting sumber]

Through the Wire (2003)[1]
All Falls Down bareng jeung Syleena Johnson 2004[1]
Jesus Walks 2004[1]
The New Workout Plan 2004[1]
Diamonds from Sierra Leone 2005[1]
Gold Digger 2005[1]
Heard 'Em Say bareng jeung Adam Levine 2005[1]
Touch the Sky bareng jeung Lupe Fiasco 2006[1]
Drive Slow bareng jeung T.I., Paul Wall jeung GLC 2006[1]
Can't Tell Me Nothing 2007[1]
Stronger 2007[1]
Good Life bareng jeung T-Pain 2007[1]
Flashing Lights bareng jeung Dwele 2007[1]
Homecoming bareng jeung Chris Martin 2008[1]
Love Lockdown 2008[1]
Heartless 2008[1]
Amazing bareng jeung Young Jeezy 2009[1]
Paranoid bareng jeung Mr Hudson 2009[1]
Power bareng jeung Dwele 2010[1]
Monster bareng jeung Jay-Z, Rick Ross, Bon Iver sarta Nicki Minaj 2010[1]
Runaway bareng jeung Pusha T 2010[1]
HoAoM bareng jeung Jay-Z 2011[1]
All of the Lights bareng jeung Rihanna 2011[1]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai Kanye West(diakses 26 November 2011)
  2. a b c d e f Kanye West biography(dikases 26 November 2011)
Nulis.jpg