Kapuloan Bangka Belitung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kapuloan Bangka Belitung
Coat of arms of Bangka Belitung.svg

Lambang Kapuloan Bangka Belitung
IndonesiaBangkaBelitung.png

Peta lokasi Kapuloan Bangka Belitung
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum
Tanggal penting 9 Februari 2002 (poé ngadeg)
Ibu kota Pangkalpinang
Gubernur H. Rustam Effendi, B.Sc
Lega 81.724,74 km2
  • Daratan: 16.423,74 km2
  • Perairan: 65.301 km2
  • Panjang basisir: 1200 km
Pangeusi 1.000.177
Kapadetan
Kabupatén 6
Kota 1
Kacamatan 36
Kalurahan/Désa 326
Suku Suku Melayu, Suku Jawa, Suku Sunda, Suku Bugis, Suku Banten, Suku Banjar, Suku Madura, Suku Palembang, Suku Minang, Suku Aceh, Suku Flores, Suku Maluku, Suku Manado, Tionghoa (30%)
Ageman Islam (81,83%) Buda (8,71%) Kong Hu Cu (5,11%) Protestan (2,44%) Katolik (1.79%), Hindu (0,13%)
Basa Basa Bangka, Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah [Yo Miak, Bujang Lapok]

Ramatloka resmi:

(?)

Kapuloan Bangka Belitung nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu ngawengku Pulo Bangka jeung Belitung sarta sababaraha pulo leutik nu aya di wdantaneun Sumatra, deukeuteun Propinsi Sumatra Kidul. Ibu kota propinsi ieu nyaéta Pangkalpinang. Kota ieu disahkeun dina tanggal 9 Pébruari 2002.

  • Kedik nyaéta alat tradisional nu digunakeun keur tatanén.

Musik tradisional[édit | sunting sumber]

  • Musik Dambus

Pasakan/kadaharan tradisional[édit | sunting sumber]

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén jeung kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Bangka
  2. Kabupatén Bangka Barat
  3. Kabupatén Bangka Tengah
  4. Kabupatén Bangka Selatan
  5. Kabupatén Belitung
  6. Kabupatén Belitung Timur
  7. Kota Pangkal Pinang

Sajarah Kapahlawanan Bangka[édit | sunting sumber]

Tumbu luar luar[édit | sunting sumber]