Kapuloan Juan Fernández

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kapuloan Juan Fernández
Archipiélago Juan Fernández
—  Wewengkon Istiméwa jeung Komune  —
Kota San Juan Bautista di Teluk Cumberland, Pulo Robinson Crusoe
Kota San Juan Bautista di Teluk Cumberland, Pulo Robinson Crusoe

Bandéra
Lambang
Lambang
Peta Cili Insulér kalawan Pulo Paskah, Sala y Gómez, Kapuloan Desventuradas, jeung Kapuloan Juan Fernández
Koordinat: 33°38′42.5″S 78°49′23.48″W / 33.645139°S 78.8231889°W / -33.645139; -78.8231889Koordinat: 33°38′42.5″S 78°49′23.48″W / 33.645139°S 78.8231889°W / -33.645139; -78.8231889
Nagara Cili
Région Valparaíso
Propinsi Valparaíso
Dipanggih 22 Nopémber 1574
Status koloni 1895
Komune dijieun 21 Séptémber 1979
Status wewengkon istiméwa 30 Juli 2007
Asal ngaran Juan Fernández
Ibu kota San Juan Bautista
Pamaréntahan[1]
 - Rupa Kotamdya
 - Institusi Déwan kotamadya
 - Alcalde Leopoldo González Charpentier
Aréa[2]
 - Total 147,5 km2
Populasi (Sénsus 2002)[2]
 - Total 633
 Kapadetan 4,3/km²
 - Urban 598
 - Rural 35
Zona wanci CLT[3] (UTC-4)
 - Musim panas (DST) CLST[4] (UTC-3)
Kode aréa telepon 56
Mata uang Peso (CLP)
Situs web Juan Fernández Islands

Kapuloan Juan Fernández (basa Spanyol: Archipiélago Juan Fernández) mangrupakeun grup pulo nu aya dina Samudra Pasifik Kidul, aya kira-kira 600 km peuntas laut ti Cili, jeung miboga tilu pulo vulkanis utama; Pulo Robinson Crusoe, Pulo Alejandro Selkirk, jeung Pulo Santa Clara.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. (Basa Spanyol) "Robinson Crusoe Island". Diakses pada 8 Agustus 2010. 
  2. a b "National Statistics Institute". Diakses pada 1 Méi 2010. 
  3. "Chile Time". WorldTimeZones.org. Diakses pada 5 Méi 2007. 
  4. "Chile Summer Time". WorldTimeZones.org. Diakses pada 5 Méi 2007. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Gnome-home.svg