Kapuloan Juan Fernández

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kapuloan Juan Fernández
Archipiélago Juan Fernández
Wewengkon Istiméwa jeung Komune
Kota San Juan Bautista di Teluk Cumberland, Pulo Robinson Crusoe
Kota San Juan Bautista di Teluk Cumberland, Pulo Robinson Crusoe
Flag of Kapuloan Juan Fernández
Flag
Lambang
Coat of arms
Peta Cili Insulér kalawan Pulo Paskah, Sala y Gómez, Kapuloan Desventuradas, jeung Kapuloan Juan Fernández
Peta Cili Insulér kalawan Pulo Paskah, Sala y Gómez, Kapuloan Desventuradas, jeung Kapuloan Juan Fernández
Koordinat: 33°38′42.5″S 78°49′23.48″W / 33.645139°S 78.8231889°W / -33.645139; -78.8231889Koordinat: 33°38′42.5″S 78°49′23.48″W / 33.645139°S 78.8231889°W / -33.645139; -78.8231889
Nagara Cili
Région Valparaíso
Propinsi Valparaíso
Dipanggih 22 Nopémber 1574
Status koloni 1895
Komune dijieun 21 Séptémber 1979
Status wewengkon istiméwa 30 Juli 2007
Named for Juan Fernández
Ibu kota San Juan Bautista
Government[1]
 • Type Kotamdya
 • Body Déwan kotamadya
 • Alcalde Leopoldo González Charpentier
Aréa[2]
 • Total 147.5 km2 (57.0 sq mi)
Populasi (Sénsus 2002)[2]
 • Total 633
 • Dénsitas 4.3/km2 (11/sq mi)
 • Urban 598
 • Rural 35
Time zone CLT[3] (UTC-4)
 • Summer (DST) CLST[4] (UTC-3)
Area code(s) 56
Mata uang Peso (CLP)
Website Juan Fernández Islands

Kapuloan Juan Fernández (basa Spanyol: Archipiélago Juan Fernández) mangrupakeun grup pulo nu aya dina Samudra Pasifik Kidul, aya kira-kira 600 km peuntas laut ti Cili, jeung miboga tilu pulo vulkanis utama; Pulo Robinson Crusoe, Pulo Alejandro Selkirk, jeung Pulo Santa Clara.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. (Basa Spanyol) "Robinson Crusoe Island". Diakses pada 8 Agustus 2010. 
  2. a b "National Statistics Institute". Diakses pada 1 Méi 2010. 
  3. "Chile Time". WorldTimeZones.org. Diakses pada 5 Méi 2007. 
  4. "Chile Summer Time". WorldTimeZones.org. Diakses pada 5 Méi 2007. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Gnome-home.svg