Kapuloan Maluku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kapuloan Maluku

Kapuloan Maluku nyaéta kumpulan pulo di Indonésia. Kapuloan Maluku aya dina lémpéng Australia. Kapuloan ieu wawatesan jeung Pulo Sulawesi di beuah kulon, Nugini di wétan, sarta Timor di beulah kiduleunnana. Jaman baheulana, bangsa Éropa ngaranan "Kapuloan Rempah-Rempah" — istilah ieu ogé ngarujuk kana sakumpulan pulo di Afrika.

Ti taun 1950 - 1999, Kapuloan Maluku sacara administratif mangrupakeun bagéan ti Propinsi Maluku. Kabupatén Maluku Utara satuluyna ditetepkeun jadi Propinsi Maluku Utara.

E. Kalimantan, Sulawesi, Maluku, Semenanjung Hulu Manuk (Papua)

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Flag of Indonesia.svg