Karédok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
karédok tos janten

Karédok nya éta kadaharan sabangsa loték anu bahanna tina lalab atah sabangsaning engkol,bonténg, saladah, térong, jeung nu séjénna[1]. Ngolahna sarua jeung nyieun loték [1].Karédok bisa disEbut unik lantaran kabéh lalabna masih seger, teu ngaliwatan prosés masak nepi ka kandungan gizi jeung seratna loba pisan[2].

Rupa-rupa Karédok[édit | sunting sumber]

[édit | sunting sumber]

1. Karédok sayuran

  • Bahan Karedok[2]:
  • 100 gram kacang panjang anu ngora kénéh, potong 1/2 cm
  • 2 lambar daun engkol, piceun tulang daunna, siksikan
  • 100 gram togé
  • 100 gram terong buleud, belah 4-8
  • 100 gram bangkuang, potong 1/2 cm
  • 100 gram bonténg, belah, potong 1/2 cm
  • 25 gram daun surawung
  • 50 gram emping goreng
  • Sambel Kacang[2] :
  • 200 gram suuk goreng
  • 5 siki céngék/ luyu jeung pangabutuh
  • 2 siki cabé beureum
  • 2 sendok téh cikur
  • 1/2 sendok teh tarasi
  • 1-2 sendok cuka
  • 1 sendok téh uyah
  • 1 sendok gula beureum
  • 150 ml cai asak
  • Cara Nyieun Karédok
  • Campurkeun bumbu jeung kabéh bahan lalab-lalaban atah [2].leuwih ngirut lamun maké goréng emping diluhurna dipurulukan[2].

2. Karedok Leunca[édit | sunting sumber]

  • 100 gr leunca
  • surawung saperluna
  • ½ sdt uyah
  • 1 sdt gula
  • 1 siung bawang bodas
  • +/- 2 cm cikur
  • 2 bh cabe beureum atau céngék
  • Tarasi sacukupna
  • Cara membuat[3] :
  • Réndos bumbu,asupkeun leunca jeung daun surawung,galo-galo.

3. Karedok Kacang Panjang[édit | sunting sumber]

  • +/- 10 kacang panjang
  • Daun surawung saperluna
  • Bumbu :
  • ½ sdt uyah
  • 1 sdt gula
  • 1 siung bawang bodas
  • +/- 2 cm cikur
  • 2 bh cabe beureum atau céngék
  • Tarasi sacukupna
  • Cara membuat [3]:
  • Réndos bumbu,asupkeun kacang panjang jeung daun surawung,galo-galo.

4. Reuceuh Bonténg[édit | sunting sumber]

  • 1 bh bonténg
  • ½ sdt uyah
  • 1 bh cabe beureum atawa céngék
  • 2 cm cikur
  • 1 siung bawang bodas
  • Tarasi saperluna
  • Cara nyieun [3]:
  • Réndos bumbu, céngékna saeutik waé kusabab bakal karasa leuwih lada. sabada bumbu geus jadi, tambahkeun bonténg anu geus di teukteukan biasana jadi wangun pasagi.[3]
  • Karédok biasana dihidangkeun dina coétna kénéh, bahan karédok ogé disaluyukeun jeung pangabutuh teu matok jiga resep nu dipedar saméméhna.[3].

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b [Hidayat,Rahmat Taufik, Spk. 2007 .Peperenian Urang Sunda. Bandung: Kiblat Buku Utama kaca 46]
  2. Resep Karedok(diakses 18 Oktober 2011)
  3. a b c d e f g h i j Dari Dapur Sunda:Karedok(diakses 18 Oktober 2011)
Nulis.jpg