Karakul (Tajikistan)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kara-Kul
Kara-Kul -
Lokasi Pagunungan Pamir
Koordinat 39°1′N 73°27′E / 39.017, 73.45Koordinat: 39°1′N 73°27′E / 39.017, 73.45
Rupa dano dano dampak kawah, endorheik
Aliran kaluar utama euweuh
Aya di nagara Tajikistan
Lébar maks. 52 km
Aréa paroman 380 km²
Maksimal jero 230 m
Kaluhuran paroman 3.900 m

Karakul atawa Qaraqul (basa Tajik: Қарoкул), atawa "dano hideung", mangrupakeun hiji dano éndorheik kalawan diaméter 52 km (16 mil) di Pagunungan Pamir di Tajikistan, nu aya dina 3.900 méter (13.000 suku) dpl.


Gnome-globe.svg