Karaton Kasepuhan Cirebon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
simbol karaton kasepuhan cirebon

Karaton Kasepuhan nya éta karaton anu panglegana sarta pangrapihna di Cirebon. [1] Harti dina unggal sudut arsitektur karaton ieu ogé kaceluk miboga sajarah anu jero. [1] Buruan karaton ieu dikurilingan témbok bata beureum sarta aya pendopo dijerona. [1] Karaton ieu ngabogaan musieum anu pepek sarta ngeusi barang pusaka sarta lukisan koleksi karajaan.[1] Dina keraton ieu aya pacampuran budaya antara budaya Jawa, Sunda komo Cina sarta Éropa. [2] Di buruan karaton aya patung 2 buntut Maung Bodas. </ref name="sumber2"> Di jero karaton ogé aya Masjid Agung Sang Cipta Rasa.[2] Di jero musieum anu aya di Kalér karaton aya pakakas-pakakas titilar karajaan kawas parabot perang, meriam sarta karéta kencana anu dipaké nalika perang.[2] Karéta ieu disebut Karéta Singa Barong, Huluna Gajah anu tulaléna nyekel trisula (pangaruh Hindu), jangjangna galudra (pangaruh Islam) sarta buntutna Naga (pangaruh Cina). [2] Karéta ieu geus ngabogaan téknologi shockbreaker sarta ogé ngabogaan mékanik pikeun nghiberkeun jangjangna. [2] Tapi karéta ieu saprak warsih 1942 geus henteu dipaké deui sarta ngan kaluar pikeun dibersihan saban tanggal 1 Syawal. [2] Sedengkeun di musieum di bagian Kidul Karaton aya perhiasan, pernak-pernik, piring, sarta perlengkapan karaton anu dipaké waktu jaman Sunan Gunung Jati.[2]



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d (id)Keraton Kasepuhan Cirebon (diaksés tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d e f g (id)Keraton Kasepuhan (diaksés tanggal 4 Desember 2011)
Nulis.jpg