Karel Frederik Holle

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
K.F. Holle

Karel Frederik Holle (1829-1896) téh urang Walanda juragan entéh di Cikajang, Garut, ogé diangkat jadi panaséhat pamaréntah di Hindia Belanda. Holle boga minat kana basa jeung kasusastraan pribumi, hususna di Priangan. Sobat dalitna nyaéta Muhamad Musa, panghulu pribumi di Limbangan, nu réa ngahasilkeun karya sastra dina basa Sunda.[1]

Nepika taun 1880-an manéhna boga peran penting dina produksi buku-buku basa Sunda nu ditulis ku pangarang-pangarang Sunda[2]

Tugu Holle di alun-alun Garut taun 1901

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. (id) Mikihiro Moriyama. 2005. Semangat Baru: Kolonialisme, Budaya Cetak, dan Kesastraan Sunda Abad ke-19. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia. ISBN 979-9100-23-2.
  2. (nl) Tom van den Berge, 1993. Van Kennis tot Kunst, Soendanese Poezie in de Koloniale Tijd, [Ph.d. thesis, Stat Universiteit of Leiden]

Sumber[édit | sunting sumber]

  • (id) Mikihiro Moriyama. 2005. Semangat Baru: Kolonialisme, Budaya Cetak, dan Kesastraan Sunda Abad ke-19. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia. ISBN 979-9100-23-2.
  • (nl) Tom van den Berge. 1998. Karel Frederik Holle : theeplanter in Indië 1829-1896. Amsterdam: Bakker. ISBN 90-351-1969-X

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Soekarno.jpg