Katō Takaaki

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Katō.
Katō Takaaki
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-24
Masa jabatan
11 Juni 1924 – 28 Januari 1926
Raja/Ratu Emperor Taisho
Saméméhna Kiyoura Keigo
Sangguesna Wakatsuki Reijiro
Katerangan lian
Gumelar 3 Januari 1860
Nagoya, Owari Province, Jepang
Pupus 28 Januari 1926 (yuswa 66)
Tokyo, Japan
Partéy pulitik Kenseikai
Pameget/istri Haruji Katō
Pagawéan Mentri Kabinét

Baron Katō Takaaki (加藤 高明 Katō Takaaki ?), (3 Januari 1860 - 28 Januari 1926) nyaeta salah saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-24 ti 11 Juni 1924 dugi ka 28 Januari 1926. Anjeunna disebut oge Katō Kōmei.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Beasley, W.G. Japanese Imperialism 1894-1945. Oxford University Press. ISBN 0-19-822168-1
  • Buruma, Ian. Inventing Japan: 1853-1964. Modern Library; (2004) ISBN 0-8129-7286-4
  • Toyoda, Jo. Kato Takaaki to Taisho demokurashi (Meiji Taisho no saisho). Kodansha. ISBN 4-06-180698-X (Japanese)
  •  Artikel ieu miboga téks ti hiji publikasi ayeuna domain umum"Kato, Taka-Akira". Encyclopædia Britannica (11th). (1911). Cambridge University Press. 
Saméméhna
Aoki Shuzo
Mentri Luar Negri Jepang
1900–1901
Sanggeusna
Sone Kosuke
Saméméhna
Komura Jutaro
Mentri Luar Negri Jepang
1906
Sanggeusna
Saionji Kimmochi
Saméméhna
Taro Katsura
Mentri Luar Negri Jepang
1913
Sanggeusna
Makino Nobuaki
Saméméhna
Makino Nobuaki
Mentri Luar Negri Jepang
1914–1915
Sanggeusna
Okuma Shigenobu


Nulis.jpg