Katō Tomosaburō

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Katō.
’Viscount Katō Tomosaburō
22 Pébruari 1861- 24 Agustus 1923[1]
Admiral Kato Tomosaburo.jpg

Japanese Admiral Viscount Katō Tomosaburō
Tempat babar Hiroshima,Aki Province, Jepang
Tempat pupus Tokyo, Jepang
Allegiance Kaisar Jepang
Service/branch Naval Ensign of Japan.svg Imperial Japanese Navy
Years of service 1873 - 1923
Rengking Fleet Admiral
Commands Combined Fleet
Perang First Sino-Japanese War
Russo-Japanese War
oBattle of Tsushima
Pangajen Grand Cordon of the Supreme Order of the Chrysanthemum
Karya liana Navy Minister
Perdana Mentri Jepang

Katō Tomosaburō (加藤友三郎 Katō Tomosaburō?, 22 Pébruari 186124 Agustus 1923) nyaeta saurang prajurit karir di Angkatan Laut Kaisar Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-21 ti 12 Juni 1922 dugi ka 24 Agustus 1923.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Buku[édit | sunting sumber]

  • Agawa, Hiroyuki (2000). The Reluctant Admiral: Yamamoto and the Imperial, Kodansha International. ISBN 4-7700-2539-4.
  • Dupuy, Trevor N. (1992). Encyclopedia of Military Biography, I B Tauris & Co Ltd. ISBN 1-85043-569-3.
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. Nishida, Imperial Japanese Navy
Saméméhna
Yashiro Rokurō
Minister of the Navy of Japan
Aug 1915 - Oct 1921
Sanggeusna
Hara Kei (acting)
Saméméhna
Takahashi Korekiyo (acting)
Minister of the Navy of Japan
Mar 1922 – May 1923
Sanggeusna
Takarabe Takeshi


Nulis.jpg