Kawih Kaulinan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Barudak keur ulin bari ngawih pérépét jéngkol

Kawih Kaulinan nya éta kakawihan barudak atawa kawih murangkalih, mangrupa sabangsa kawih anu biasa dikarawihkeun ku barudak bari arulin, boh dilakukeun di jero imah, boh di luar upamana di buruan keur kaayaan caang bulan, atawa di tempat lianna tempat maranéhna ulin.[1]Rakitan kakawihan barudak mangrupa lalaguan balaréa anu sipatna anonim, biasana tara sarua unggal daérah sok aya baé bédana saeutik.[1]Kiwari kawih kaulinan geus jarang dikawihkeun ku barudak, komo budak nu cicingna di kota mah meureun geus tara pisan dilakukeun, biasana kawih kaulinan téh sok dipaké ku barudak nu cicingna dipadésaan atawa pakampungan, di daérah pagunungan.[2]Budak nu biasana ngawih lamun keur ulin téh sok babarengan jeung babaturannana, tara sosoranganan.[2]

Conto Kawih Kaulinan[édit | sunting sumber]


Arjuna Wayang.jpg


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. a b Kawih kaulinan barudak](diakses tanggal 03 Mei 2011)