Ke (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana け.
Katakana ケ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana, sarta ke dina Romaji dumasar kana romanisasi Hepburn (IPA: /kɛ/), salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora.

Dakuten bisa ditambahkeun kana ieu karakter; robahna jadi げ dina hiragana, ゲ dina katakana, ge dina Romaji, sarta diucapkeunna robah jadi /ge/.

Kanji ieu diucapkeun KA saperti "kale" (atawa GA saperti dina "gale" mun make dakuten).

Runtuyan garis dina nuliskeun け
Runtuyan garis dina nuliskeun ケ


Nulis.jpg