Ke leutik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wiktionary-logo-en.png
Tempo , dina Wiktionary, kamus bébas.

Ke leutik () nyaéta hurup Jepang anu umum.

Ieu téh singgetan pikeun kanji, anu dipaké minangka kecap bantu. Sanajan nyarupaan hurup katakana ke (ケ), dilafalkeun ka, ga atawa ko, henteu ke.

Ke leutik kapanggih di sawatara konter sarta ngaran tempat. Sabot dipaké dina kecap bantu, kawas 1ヶ月 (ikkagetsu, hiji bulan [durasi]) dilafalkeun ka.

Sabot dipaké dina ngaran tempat, kawas 青木ヶ原 (Aokigahara), dilafalkeun ga. Kombinasi "~ヶ原" (gahara) hartosna "widang ~" sarta sakapeung mecenghul dina ngaran tempat Jepang. Ieu téh aturan anu kalayan loba pengecualian. Contona, di 三ヶ日 (Mikkabi, ngaran tempat) dilafalkan ka.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]