Kebon Raya Bogor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kebon Raya Bogor mangsa kiwari

Musieum hirup kalawan koleksi pepelakan panglengkapna sadunya, nu perenahna di Kota Bogor. Ku euyeubna koléksi botani, jadi tempat dongdonan pariwisata. Koléksi botanina ngawengku 3504 rupa pepelakan, 3142 spésimen anggrék tina 442 wanda jeung 89 marga.


Kebon Raya Bogor taun 1900-1930an

Sajarah[édit | sunting sumber]

Sacara resmi ngadegna tanggal 18 Méi 1817. Saméméhna mah (1811-1816), mangrupa taman Istana Bogor nu dijieun ku Sir Thomas Stamford Rafflés mangsa inyana jadi Létnan Gubernur Jenderal Inggris pikeun Indonésia. Harita Rafflés ngahaja ngadatangkeun dua ahli kebon ti Kebun Raya Kew ti London.

Mimitina mah dingaranan s'Lands Plantentuin. Sanggeus balik deui ka pamaréntahan Walanda, nu nguruskeun kebonna ditangkes ku Casper Georg Carl Reinwardt, urang Jérman anu pindah ka Amsterdam tur diangkat jadi direkturna nu munggaran (1817-1822). Salila kapangurusanana, Reinwardt geus melak leuwih kurang 900 rupa pepelakan. Dina taun 1830, Johannes Elias Teijsman, panata kebon urang Walanda nu jadi kuratorna, méakkeun waktu méh lima puluh taun pikeun mekarkeun kebon raya Bogor. Teijsman ngaropéa deui pola tanam dumasar sélér taksonomina. Ieu kagiatan

Kabeungharan Koléksi[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg