Keiji Inafune

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keiji Inafune

Keiji Inafune (稲船 敬二) gumelar ping 8 Mei 1965, nya éta kepala penelitian jeung pengembangan bisnis online di Capcom, nu ka wéntar sabagé ilustrator jeung co-desainer dina karakter Video Game Mega Man, ogé sabagé produsér Onimusha, jeung Dead Rising.[1]

Awal Karir[édit | sunting sumber]

Keiji Inafune lulus kuliah dina taun 1987, tuluy néangan gawé pikeun jadi Animator, nu ahirna Inafune diajak gabung jeung parusahaan Capcom.[2] Mimitina Inafune gawé dina nyieun game Street Fighter, tapi ahirna anjeunna kaluar tina éta tim, tuluy digawé deui dina hiji tim proyék anyar nya éta proyék Rockman (di Amerika Serikat kawéntar ku ngaran Megaman).[2] Dina éta Proyék Inafune di tugaskeun pikeun nyieun sakabéh karakter jeung buku intruksi dina éta game.[2]

Rockman nu kahiji ahirna bérés, jeung kajual leuwih tina nu dipiharep, tapi masih kénéh goréng.[2] Camcom ahirna embung deui neruskeun anu kaduana.[2] Ahirna tim ieu di béré tugas pikeun ngamekarkeun Professional Baseball Murder Mystery, tapi tim Rocketman hayang ngamekarkeun deui Rockman nu séjén.[2] Sabada ménta ijin pikeun nuluykeun éta proyék, ahirna Capcom satuju, asal tim Rocketman kudu ngamekarkeun Professional Baseball Murder Mystery tepat waktu.[2] Sabada méakeun waktu 20 jam tina sapoé pikeun ngembangkeun ieu game, ahirna dina waktu nu sarua ieu tim menang ide piekun Rockman nu kadua, nya éta grafisna nu leuwih hadé, lagu nu leuwih hadé, jeung musuh nu leuwih loba.[2]

Ahirna, Rockman tuluy suksés, jeung Keiji Inafune (dina krédit game sok ditulis INAFKING) jadi katélah ku sebatan bapak Rockman.[2] Ayeuna aya 40 leuwih judul Rockman.[2]

Ayeuna Keiji Inafune atawa INAFKING téa ngajabat sabagé General Manager of Capcom Production Studio 2 jeung pagawé di parusahaan senior Capcom.[2] Salian ti Rockman, anjeunna ogé jadi produser dina seri game Onimusha, jeung anu paling anyar nya éta Dead Rising.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg